Skräddarsydd projekthantering för fastighetsbolag

Lars Bergqvist, vd på BIMcontact AB.
Skräddarsydd projekthantering för fastighetsbolag

Bimcontact är verktyget som enkelt och kostnadseffektivt hjälper fastighetsbolag att hantera sina projekt online.
Med Bimcontact kan användaren få överblick över sitt projekt, samt enkelt hantera och dela ut dokument och uppgifter.
– Fastighetsägarna är ofta även projektägare i byggprocessen. Med BIMcontact kan de hålla ordning på projektinformationen inte bara när huset byggs utan även vid underhållet, säger Lars Bergqvist, vd på BIMcontact AB.

För fastighetsägare och fastighetsbolag är det alltid viktigt att kunna hålla koll på sitt projekt och samtidigt kunna låta samtliga entreprenörer och konsulter som är inblandade i projektet ha en bra överblick över vad som sker och vem som gör vad.

BIMcontact är ett särskilt utvecklat projekthanteringsprogram för fastighetsbolag och -ägare. Programmet säljs och vidareutvecklas av StruSoft som har över 30 års erfarenhet från att jobba med beräkningar inom byggbranschen.

– Med BIMcontact har vi utvecklat ett program som är skräddarsytt för fastighetsbranschen och som låter projektdeltagarna se byggprojektet i viewmode. Filerna delas i det internationella standardformatet IFC, vilket fungerar på alla plattformar, säger Lars Bergqvist.

Molntjänst

BIMcontact är en molntjänst, vilket innebär att alla användare kan komma åt tjänsten från både datorn och mobilen.

– Eftersom dokumenten istället finns i en molnbaserad lösning är de tillgängliga om jag är på resande fot, säger Simon Johansson, vd för Notvikens Fastighet AB.

Tidseffektivisering

Simon Johansson använder BIMcontact i sina byggprojekt och uppskattar framförallt den tid som sparas in i projekten tack vare effektiviseringen som BIMcontact medför.

– Ibland behöver vi anpassa och bygga om en lokal för en hyresgäst efter deras önskan. Då är det bra att kunna planera de olika delarna i projektet och ha kontakt med entreprenörer.

BIMContact är fördelat på fyra huvudnyttor:

Projekthantering
När fastighetsägarna ska bedriva sina om- och tillbyggnader så fungerar de som projektägare. Då kan BIMcontact användas som ett samverkande verktyg för alla involverade konsulter, byggare, entreprenörer och arkitekter.

BIMhantering
BIMcontact är den enda produkten på den svenska marknaden som kan erbjuda webbaserat viewermode i världsstandardformatet IFC. Det gör att arkitekten kan lämna en modell som alla involverade i projektet kan se från alla håll med hjälp av bara en webbläsare. En perfekt kommunikationslösing för kund och beställare. En stor fördel med BIMcontact i det här fallet är också enkelheten, du slipper involvera andra tunga programvaror.

Fastighetsdokumentation
All dokumenthantering kopplat till fastigheten som ritningar, protokoll, underhållsplaner och besiktningsprotokoll kan hanteras i BIMcontact. Här är i synnerhet metadatahanteringen till stor hjälp för att hålla reda på dokumenten, särskilt om man han en stor mängd dokument.

Uppgifter
När man ska fördela ut uppgifter så går det snabbt och enkelt med BIMcontact. Leverantörerna kan både se och kvittera uppgifter i mobilen.

Kostnadseffektivt
En stor fördel med BIMcontact jämfört med andra alternativ är att du endast betalar några hundralappar per användare i månaden. Du slipper binda upp dig på ett stort system utan får istället en kostnadseffektiv och enkel lösning som är tillgänglig i flera plattformar. I priset ingår också support på både mejl och telefon.

Vill du veta mer om BIMcontact kan du läsa mer här eller kontakta StruSoft direkt här.

 

Nyheter

”Ökade omsättningen med 100 000 kronor.​”

Ny statistik visar att det lönar sig att vara jämstäld. 

Så får du reda på om du får pengar tillbaka - eller måste betala. 

Glöm den traditionella skolgården - på CyberGymnasiet pluggar du mitt i storstadspulsen. 

Studenterna berättar: ”Trivs jättebra och vill knappt sluta”. 

”Målsättningen är att ta konceptet vidare både i Europa och Asien.”

 Experten varnar: ”Finns mycket saker på nätet som inte passar sig för yngre”. 

VD: ”En nästan provocerande enkel lösning”.

”Det är uppseendeväckande många företag som inte får betalt”

Du väljer kort och mottagaren väljer gåva. 

Sidor